fbpxSkip to content

e-mail: info@miqihuiswerkbegeleiding.nl

Ervaring-met-goede resultaten

Klassikale huiswerkbegeleiding Intensieve huiswerkbegeleiding voor iedere portemonnee!

Informatie begeleidingsklas:

Wat houdt een begeleidingsklas in?

In de begeleidingsklassen van MIQI Huiswerkbegeleiding is maximaal plek voor 6 (middelbare) scholieren, die allemaal een gescheiden werkplek krijgen toegewezen. Een begeleidingsklas of huiswerkklas wordt al snel vergelijken met een stiltelokaal waar een docent toezicht houdt en leerlingen hun huiswerk kunnen maken. Echter geldt dit maar deels voor de begeleidingsklassen bij MIQI Huiswerkbegeleiding. 

Mede door sociale interactie leert men! Persoonlijke aandacht blijft bij ons centraal staan.

In onze begeleidingsklas draait het mede om het verbeteren van algehele studievaardigheden en het vergroten van de zelfstandigheid van leerlingen. De manier van ‘leren leren’ wordt gedurende de klassen getracht te worden aangeleerd per leerling, er is verder actieve controle op schoolplanningen die samen met docenten eerder zijn gemaakt, persoonlijke uitleg van een docent, het maken van verdiepende opdrachten en vooral het geven van sturing aan leerlingen.

MIQI Huiswerkbegeleiding helpt leerlingen effectief te werken aan hun huiswerk en met het ontwikkelen van studievaardigheden.

Sommige leerlingen hebben in het middelbaar onderwijs simpelweg meer moeite met bijvoorbeeld hun huiswerk en/ of het voorbereiden + leren van toetsen. Dit kan komen door het moeilijk vinden van de stof of mede door motivatie of concentratie problemen thuis, MIQI Huiswerkbegeleiding biedt leerlingen een rustige en comfortabele werkplek, waar persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding voorop staat.

Hoe ziet een dagdeel huiswerkbegeleiding er in een begeleidingsklas uit?

Bij binnenkomst meldt de leerling zich bij één van de aanwezige docenten. Samen met deze docent worden de afgelopen en aankomende schooldagen, plus eventueel behaalde cijfers, doorgenomen. Verder wordt er een planning voor de dag (wordt later gecontroleerd of dit allemaal af is) en week opgesteld. Vakinhoudelijke vragen kunnen vervolgens gelijk gesteld worden aan de betreffende docent. Vervolgens levert de leerling zijn of haar mobiele telefoon in en kan gaan werken aan de dagplanning. 

De aanwezige docenten blijven daarnaast leerlingen tussentijds overhoren & stof uitleggen (zoals het geven van tips/ tricks of het aanleren van studievaardigheden). Wanneer een leerling zelf een vraag heeft kan deze natuurlijk gesteld worden aan één van de docenten. Verder wordt ervoor gezorgd dat er altijd een paar dagen voor een toets een oefentoets klaar ligt, die gemaakt en besproken kan worden. Bovendien zijn er altijd extra verdiepende opdrachten en bijpassende uitlegbladen aanwezig.

Online planningssysteem:

Tijdens het intakegesprek wordt er een passend/ maatwerk plan opgesteld voor de leerling, waarbij natuurlijk oog is voor het privé leven en de vaak al intensieve schoolweek. Verder installeren wij ons online plannings- en leerlingvolgsysteem, HOMi. Dit systeem zal het plannen van huiswerk en het leren overzichtelijker voor de leerling maken, bovendien geeft het ons inzicht in wat een leerling gedurende de week doet en wat voor resultaten er behaald worden. Onder andere gemaakte huiswerk en geleerde informatie moet door de leerling ‘actief’ worden afgevinkt, waarop wij gedurende de begeleidingsklas en daarbuiten controleren.

IN HET KORT

  • Maximaal 6 leerlingen per begeleidingsklas met voor iedereen een gescheiden werkplek om in alle rust te kunnen werken.
  • Individuele aandacht: stofuitleg door de docent, voortgangsgesprekken, het geven van tips (manier van leren & het leren plannen) en het gezamenlijk opstellen van dag- plus weekplanningen. 
  • Motiverende docenten met jaren aan ervaring en (verdiepende) kennis.
  • Beschikbaarheid van ondersteunde uitleg en opdrachten per schoolvak.

Openingstijden:

  • Dinsdag: 14.30 tot 18.00 uur
  • Woensdag: 14.30 tot 18.00 uur
  • Zondag: 10.00 tot 13.30 uur

Tarieven per maand (abonnement van minstens een kwartaal):

  • 1x per week: €175,-
  • 2x per week: €275,-
  • 3x per week: €350,-

Deze bedragen zijn exclusief de eenmalige inschrijvingskosten per leerling van €50,-

Vertrouwensband

Wij zijn en blijven een kleine lokale organisatie mede om de kwaliteit waarvoor wij staan te kunnen blijven nastreven en de leerlingen altijd hetzelfde gezicht voor de klas te kunnen bieden. Een vertrouwensband is namelijk een voorbode voor verbeterde resultaten.

Huiswerkbegeleiding voor iedere portemonnee

Wij vinden dat huiswerkbegeleiding voor ieder huishouden betaalbaar moet blijven, wij proberen daarom de kosten zo laag mogelijk te houden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Met trots kunnen wij daarom ook vermelden dat wij de voordeligste professionele huiswerkinstituut van ‘t Gooi zijn! 

Aanvraagformulier

Locatie:

Ambachtsweg 46

1271AM Huizen